Muco & Friends zamelt geld in voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek met als doel optimale zorg voor mensen met CF te bevorderen. Muco & Friends is vastberaden om CF te verslaan! | Muco & Friends raises money to support scientific research with the aim to promote optimal care for people with CF. Muco & Friends are determined to beat CF!

04 december 2021

Kaftrio informatie paginaTaaislijmziekte genezen is spijtig genoeg nog niet mogelijk. 

Door verbeterde behandelmogelijkheden, waaronder de zogeheten CFTR-modulatoren waartoe Kaftrio behoort, is de levensverwachting van CF-patiënten de laatste jaren gestegen.


In Nederland 
wordt elexacaftor/tezacaftor/ivacaftor (Kaftrio) nog niet vergoed.
De Europese Commissie heeft het medicijn wel toegelaten tot de Europese markt, maar in Nederland zijn eerst  minister Tamara van Ark en nadat zij aftrad wegens ziekte, staatssecretaris Paul Blokhuis en de fabrikant nog niet klaar met de onderhandelingen over de prijs.


mucomedia® blog | Muco & Friends


Wanhopige moeder van 15 jarige dochter met CF polst op Facebook of de tijd rijp is voor een schreeuw om KaftrioNu demonstratie

08 december 2021 Vraag van Riekie Lijkt het jullie iets om een kort filmpje van jezelf te maken, met een korte maar duidelijke boodschap ...