04 december 2020

Muco & Friends

 DOEL

Het doel van Stichting Muco & Friends is geld in zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar CF.

TWEE LOPENDE ONDERZOEKEN
Het geld dat wordt ingezameld gaat momenteel naar twee lopende onderzoeken die uitgevoerd worden bij de Universiteit van Utrecht.

EERSTE ONDERZOEK
Het eerste onderzoek betreft “Helpende handen om CF te genezen”. 
Dit onderzoek staat onder leiding van professor Ineke Braakman en richt zich op de genetische oorsprong van de ziekte.
"Helpende handen om CF te genezen" loopt al een aantal jaren en wordt door Muco & Friends vanaf 2015 financieel dank zij uw donaties ondersteunt.

RESULTAAT
In de loop van de tijd is door dit, het onderzoek "Helpende handen om CF t genezen" steeds meer bekend geworden over in welk gen de afwijking zit en welke factoren van invloed zijn op de afwijking.

TWEEDE ONDERZOEK
Het tweede onderzoek dat dankzij uw donaties financieel gesteund wordt door Muco & Friends wordt ook uitgevoerd in Utrecht en geleid door professor Jeffrey Beekman
Dit onderzoek betreft het ontwikkelen van nieuwe technologie├źn om CF en de behandeling daarvan in stamcellen van pati├źnten te bestuderen.
In het laboratorium kunnen minidarmpjes worden gekweekt waardoor de ziekte bestudeerd kan worden en medicijnen ontwikkeld kunnen worden voor de ziekte.
Dit onderzoek wordt al jarenlang financieel ondersteund door Muco & Friends, via het programma HIT-CF van de NCFS.Stichting Muco & Friends steunt wetenschappelijk onderzoek naar CF